Zorg

KOKORO Bed and Breakfast

Door professionals ondersteund worden tijdens uw verblijf en tóch het gevoel hebben van vakantie.

Dat kan in Budel. Kokoro Bed and Breakfast heeft zich gespecialiseerd in overnachtingsmogelijkheden voor mensen die zorg nodig hebben. Er zijn  tweepersoons thema kamers. Deze zijn geschikt om zorg in te kunnen verlenen. De verpleging/verzorging wordt door ons aan u geleverd. Meestal zijn de zaken goed geregeld maar soms komt het voor dat uw netwerk het even niet meer voor elkaar krijgt om de zorg aan u te organiseren of dat u hen niet extra wilt of kunt belasten. Een oplossing hiervoor is Kokoro. In overleg met u kunnen we ook volpension aanbieden tijdens uw verblijf.

Infomeer naar de mogelijkheden bij:

Kokoro Bed and Breakfast

Schutstraatje 2, 6021 CC Budel 0495843385

WWW.BEDANDBREAKFASTBUDEL.NL

Email:info@bedandbreakfastbudel.nl

Kokoro Bed and Breakfast Budel biedt u afhankelijk van de indicatie of financiële mogelijkheden volledige en volwaardige persoonlijke verzorging. U verblijft gedurende een vooraf afgesproken periode in een van de speciaal ingerichte zorg zit-slaapkamers. Gedurende de dag is er iemand beschikbaar binnen de Bed and Breakfast om uw vraag binnen de mogelijkheden te beantwoorden.
Dit houdt onder andere in dat de maaltijden 3x per dag worden verzorgd, dat er nachtzorg is en dat er zo nodig BIG geregistreerde personen aanwezig kunnen zijn (eventueel op afroep) voor bepaalde verpleegtechnische handelingen. Hierbij kunt u denken aan sondevoeding, insuline spuiten etc.
De basis hulpmiddelen zijn aanwezig, zoals een hoog-laagbed, beugels in de badkamer en alles is rolstoelvriendelijk.

 We bieden ontspanning, denkend aan dagbesteding. Het samenzijn met anderen mensen uit het Bed and Breakfast. De vrijwilligers die er rondlopen om spelletjes met u te doen, samen koffie/thee te drinken en met andere dingen bezig zijn dan uw ziekte of beperking.

Ook wordt er de mogelijkheid geboden tot fysiotherapie. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om na de ochtendverzorging en het ontbijt naar uw eigen huis te gaan. Het vervoer van en naar uw eigen woning is voor eigen kosten. Ook is het mogelijk om uw eigen netwerk in te zetten voor een volwaardige daginvulling bij Kokoro. U mag dan van alle faciliteiten gebruik maken die er in het pand aanwezig zijn.

Vanzelfsprekend wordt alles voor u netjes schoon gehouden.

Waarom deze vorm van dienstverlening

Het aantal ligdagen in een ziekenhuis worden steeds korter. Op de thuiszorg wordt gekort en bezuinigd en verzorgingshuizen worden gesloten. Het is de bedoeling dat u zo lang mogelijk met hulp van uw naasten,  zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Maar soms is dit onmogelijk om te verwezenlijken. Het is voor de familie en vrienden ook een hele opgave om dit probleem op te lossen zonder al te veel afbreuk te doen aan de eigen privé situatie. Kokoro heeft zich tot doel gesteld om mee te helpen in het oplossen van deze probleemsituaties. Uiteraard is de zorg die bij uw ziekte of handicap hoort van belang, maar nog veel belangrijker vinden wij dat u ook kunt genieten van een verblijf bij Kokoro. Wij proberen in dit Bed en Breakfast een vakantiegevoel te creëren voor u en uw familie waarbij de zorgen meer naar de achtergrond kunnen verdwijnen.

Hoe biedt Kokoro u deze ondersteuning?

In overleg met u kan het basispakket uitgebreid worden met speciale wensen.

Waar bevindt Kokoro Bed and Breakfast Budel zich en hoe zit het eruit?

Kokoro bevindt zich in het Schutstraatje in Budel. De gehele locatie is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk.
Er zijn  speciaal op verpleging en verzorging ingerichte kamers aanwezig, 3 “reguliere” Bed and Breakfast thema kamers, 2 familiekamers en een 2 persoonskamer. De gasten die hier verblijven ontbijten samen met de andere gasten uit de andere kamers, in de centrale ruimte. Het leuke hieraan is dat iedereen zo nieuwe mensen ontmoet, nieuwe verhalen hoort en contacten kan leggen. Deze samensmelting geeft een speciale elan aan het geheel.
In de centrale ruimte bevinden zich tafels en stoelen waar u kunt ontspannen, tv kunt kijken, spelletjes kunt doen en koffie en thee kunt drinken met elkaar. Daarnaast bevindt zich de keuken. De Bed and Breakfast heeft 2 ingangen.
Een aantal zorgkamers heeft een eigen badkamer de anderen delen een badkamer die speciaal is aangepast met de basis hulpmiddelen.

Prijzen

Het is niet mogelijk in deze folder prijzen kenbaar te maken. De mate waarin u verzekerd bent en/of de zorgverzekering de voorziening wil opnemen in hun pakket, is hier een reden voor. Een andere reden waarom er altijd een offerte op maat wordt gemaakt is uw wensenpakket. Tenslotte is uw eventuele CIZ indicatie en of u van uw huidige  thuiszorg organisatie gebruik wilt blijven maken tijdens uw verblijf bij Kokoro een belangrijke reden.

20140930 flyer huisarts (2)

flyer zorg drukker (1)

flyer na ziekenhuisopname drukker (1)